£1.1m revamp completed at Paisley hospice



The ACCORD Hospice has opened the doors to its new inpatient unit in Paisley following a £1.1 million refurbishment carried out by McLean Architects and Clark Contracts.

Utilising the existing footprint of the unit, the hospice worked closely with the architects and contractor to create a modern, homely environment which complements the delivery of specialist palliative and end of life care.

The £1.1m development of the hospice facility has created eight single rooms with en-suite wet rooms, patio doors leading to individual patio and communal garden areas.

Inpatient units are vital for those who cannot be cared for at home and require intensive support for complex needs, or for those individuals who wish their end of life care at ACCORD.

Changing needs of patients suggested that the hospice needed to improve the physical environment. ACCORD staff, provided feedback on how the hospice could design and equip the unit to meet the complex and diverse needs of patients, which are anticipated to increase in the future.

Helen Simpson, ACCORD chief executive, said: “I am thrilled and delighted with the outcome of this challenging but exciting project. The feedback received from patients, families, volunteers, supporters and staff during our ‘open sessions’ supports that we have achieved our aim of having a modern, functional yet homely healthcare environment in which to care for patients and families living with  a life limiting illness.”

Gerry Cummins, director, Clark Contracts, said: “As a local company that has supported the ACCORD Hospice through various fundraising activities over the years, it has been fantastic to work with them as a customer. We hope these improvement works allow them to continue to deliver the incredible work they do.”

Brian Hunter, ACCORD clinical services manager, added: “I am very pleased that we realised every goal we set out to achieve with this project. We have created a very modern, homely unit which is vibrant in colour as well as meeting the ever-changing nursing and clinical needs of our patients. It was a team effort and I thank everyone involved. It is now time for our patients and staff to return and enjoy what we have all created.”



Related posts